Pagina 1 din 1

Preturile domeniilor romanesti

MesajScris: 27 Apr 2003, 13:03
de danadmin
Domeniile romanesti de Internet costa aparent mai mult decat cele internationale. De ce? Foarte simplu spus, in vreme ce pentru cele internationale trebuie sa platiti in fiecare an, pentru cele romanesti platiti o singura data si le aveti pentru totdeauna.
De exemplu, un domeniu international costa in medie circa 15 dolari pe an. Pentru un domeniu romanesc platiti la Nettissimo 39 de dolari o singura data. Asta inseamna ca la capatul a 3 ani deja el a devenit mai ieftin decat unul international.

MesajScris: 08 Mai 2003, 17:45
de Monstru
Nu exista taxa de mentenanta anuala in prezent. Plata se face la inregistrare.
Daca se va introduce taxa de mentenanta anuala veti fi anuntati din timp.

citat preluat de pe www.rnc.ro
de unde puteti stii dumneavoastra ca peste 1 zi , o luna , un an la rnc nu va aparea acea taxa?
oare cat va fii ea?
daca voi da acuma 39*1.19=46.41$ pe un domeniu si peste un an rnc va impune o taxa de 15$/an?
nu este mai rentabil sa cumpar un domeniu .com .net .org pe care am gasit sa il iau la 5$/an?

taxe anuale la RNC

MesajScris: 09 Mai 2003, 21:29
de Dan
39 de dolari + TVA
. Sigur, ai dreptate, calculul este corect, dar ai uitat sa pui TVA-ul si la domeniile internationale, care la noi - in general - costa 15 dolari fara TVA. Deci calculul a fost corect si - mai ales - cinstit.
Am un exemplu insa de calcul necinstit: un domeniu romanesc 37 de euro, asa suna o reclama pe un site de succes. Fa acolo calculul si o sa vezi: partenerul nu plateste valoarea in euro la ICI, ci in dolari. Asta este prima. Apoi euro: cursul BNR + 3%. Fa un calcul.
Introducerea taxelor anuale
: eu sunt convins ca nu se vor introduce curand. Dar ma rog, lumea poate sa nu ma creada. In plus, mie unul mi se pare corect - si cred ca voi avea un cuvant de spus la momentul acela - ca daca cineva a inregistrat un domeniu .ro la vechiul pret, daca va fi cazul, sa se bucure de folosirea lui cel putin 3 ani, asta bineinteles in cazul in care se vor introduce taxe anuale.
Dar sigur ca nu pot oferi asemenea garantii nimanui, exista un risc (minim in opinia mea).

MesajScris: 21 Iun 2003, 19:32
de rady
un domeniu .ro la nettissimi costa 39 $, right?
ce se intampla daca cade nettissimo?

MesajScris: 21 Iun 2003, 19:37
de rady
si am uitat ceva:
daca cumpar un domeniu .ro si-l platesc dintr-una, primesc gratuit si un domeniu international?

raspunsuri

MesajScris: 22 Iun 2003, 06:53
de Dan
Prin Nettissimo inregistrezi. Domeniul este al tau si se afla in baza de date ICI Bucuresti. Cu Nettissimo nu mai ai treaba dupa inregistrare. Administrarea se face printr-o pagina ICI. http://www.rnc.ro este pagina ICI.
pret: plata se face odata la domeniile romanesti: 39 USD + TVA. Nu, nu primesti gratis un domeniu strain, decat daca optezi pentru pachetele de gazduire respective.
Pentru domeniile internationale: daca pica Nettissimo. Bine, hai sa punem raul inainte. Exista 2 posibilitati.
1. Transferi la un alt user Go Daddy.
2. transferi domeniul prin cerere la o alta firma.
Sper ca ti-am raspuns.

Dacă pică ce?

MesajScris: 07 Aug 2008, 19:27
de serbans
Îmi pare rău că trebuie să spun, se pare că mulţi dintre cei care au comentat, sunt departe de a şti administrare web elementară.
De obicei, după înregistrare, primeşti un mail în care ţi se dau nişte adrese care sună cam aşa:
ns1.ceva.com
ns2.ceva.com
Acestea se numesc NameServere (servere de nume sau DNS).
Aceste adrese IP, vă permit să vă transferaţi domeniul la orice HOST vreţi. Singurul responsabil de autentificare, este REGISTRARUL, adică, RO-TLD sau ICI sau cum vreţi să îi ziceţi, RNC. De fapt, ICI, este un intermediar între statul român şi WHOIS, reprezentantul pentru autoritatea internaţională care se ocupă de înregistrarea domeniilor.
Ceea ce trebuie ştiut, este că domeniul NU depinde de registrar pentru a fi văzut pe net, ci de HOST. Adică, firma care găzduieşte.
Fiind eu mai nou aici, m-aş situa pe o poziţie de ipocrit spunând ceva despre Nettissimo, ca host. Dar, am cont la Romarg şi vă pot spune că e slab şi scump.
Am cont la HostGator şi e mult mai bun, din multe puncte de vedere. La GoDaddy, sunt nişte probleme aparte. Oferta este tentantă, dar... după ceva experienţă în administrarea unui sit, veţi vedea ce înseamnă TOS (Terms Of Service) pe care, românii care folosesc windoze piratat cam 99% din ei, s-au obişnuit să le citească dând clic pe NEXT...
A avea contul suspendat discreţionar de host, e cam aiurea!! GoDaddy, îşi rezervă dreptul de a suspenda un client, fără preavizare, după bunul lor plac...
Dacă vă convine, OK, that's fine with me, că doar plata o faceţi dvs! :D
Revin însă la ideea dein articolul anterior: Lecţii bine făcute!!
"Dă soluţii, nu da sfaturi..."
O altă soluţie testată de mine: iPower
http://www.ipower.com
Sigur, o să ziceţi că e aşa, pe dincolea, etc.
Luaţi o vreme un host gratuit, învăţaţi administrare din CPanel, apoi o să vedeţi ce şi cum şi dacă vi se pare OK, daţi banii.
ASTA, înseamnă AVIZAT.
Toate cele bune! :D[/url]