Îmi pare rău că trebuie să spun, se pare că mulţi dintre cei care au comentat, sunt departe de a şti administrare web elementară.
De obicei, după înregistrare, primeşti un mail în care ţi se dau nişte adrese care sună cam aşa:
ns1.ceva.com
ns2.ceva.com
Acestea se numesc NameServere (servere de nume sau DNS).
Aceste adrese IP, vă permit să vă transferaţi domeniul la orice HOST vreţi. Singurul responsabil de autentificare, este REGISTRARUL, adică, RO-TLD sau ICI sau cum vreţi să îi ziceţi, RNC. De fapt, ICI, este un intermediar între statul român şi WHOIS, reprezentantul pentru autoritatea internaţională care se ocupă de înregistrarea domeniilor.
Ceea ce trebuie ştiut, este că domeniul NU depinde de registrar pentru a fi văzut pe net, ci de HOST. Adică, firma care găzduieşte.
Fiind eu mai nou aici, m-aş situa pe o poziţie de ipocrit spunând ceva despre Nettissimo, ca host. Dar, am cont la Romarg şi vă pot spune că e slab şi scump.
Am cont la HostGator şi e mult mai bun, din multe puncte de vedere. La GoDaddy, sunt nişte probleme aparte. Oferta este tentantă, dar... după ceva experienţă în administrarea unui sit, veţi vedea ce înseamnă TOS (Terms Of Service) pe care, românii care folosesc windoze piratat cam 99% din ei, s-au obişnuit să le citească dând clic pe NEXT...
A avea contul suspendat discreţionar de host, e cam aiurea!! GoDaddy, îşi rezervă dreptul de a suspenda un client, fără preavizare, după bunul lor plac...
Dacă vă convine, OK, that's fine with me, că doar plata o faceţi dvs!
Revin însă la ideea dein articolul anterior: Lecţii bine făcute!!
"Dă soluţii, nu da sfaturi..."
O altă soluţie testată de mine: iPower
http://www.ipower.com
Sigur, o să ziceţi că e aşa, pe dincolea, etc.
Luaţi o vreme un host gratuit, învăţaţi administrare din CPanel, apoi o să vedeţi ce şi cum şi dacă vi se pare OK, daţi banii.
ASTA, înseamnă AVIZAT.
Toate cele bune! [/url]